Міжкультурний діалог для іноземців

Відповідно до запланованих в рамках проєкту заходів, перша з двох зустрічей з установами, що працюють для іноземців, відбулася в Щецині 31 серпня 2021 року в дусі міжкультурного діалогу. У зустрічі взяли участь, зокрема, представники опікунської ради, поліції і Центру допомоги мігрантам та біженцям Caritas Polska (Карітас Польща). Присутні учасники мали можливість взяти участь в лекції і обговоренні на тему найбільш поширених процедурних проблем, з якими стикаються мігранти та біженці (тема була представлена ​​юристом Томашем Тшасковським з Центру), адаптації дітей іноземних громадян в школах (авторства Катажини Паршевскої і Єви Клюковскої з Управління освіти) і проблем насильства в т.зв. іноземній сім’ї (розповідала молодший інспектор поліції Мажена Мачковяк-Плута). Водночас представники цих установ представили свою діяльність в сфері галузевої допомоги іноземцям. Всього у зустрічі взяли участь понад 25 осіб.

Суть такого типу зустрічей полягає у встановленні і зміцненні співпраці з установами та організаціями, пов’язаними з наданням допомоги громадянам третіх країн: освітніми установами, повітовими управліннями з працевлаштування, неурядовими організаціями, роботодавцями, які працевлаштовують іноземців, OPS, MOPR, MOPS, PZPR і т. д. Їх представники можуть обмінюватися досвідом роботи з проблемами мігрантів та іноземців, що може принести користь в декількох аспектах, зокрема, в інформаційному, комунікаційному і мериторичному.