другий випуск Інформаційного бюлетеня

Ми рекомендуємо Вам ознайомитися з 2 номером нашого Інформаційного бюлетеня. Його тематика присвячена інтеграції іноземців на локальному рівні, особливо в містах. Цей локальний аспект реалізації інтеграційної політики є елементом так званого багаторівневого управління міграцією, при якому учасники з різних рівнів реалізації політики працюють разом, щоб забезпечити комплексне та ефективне розв’язання проблем.

Тому у 2-му номері бюлетеня ми знайдемо різні тексти. Текст «Інтеграційна політика в містах» описує різні підходи міст до процесу припливу іммігрантів, в літературі з даної теми вони просто називаються інклюзія або виключення. У тексті «Виклики для мігрантів та суб’єктів, що їх підтримують» ми знайдемо результати дослідження 2019 року, проведеного на місцевому рівні в Західнопоморському воєводстві. Свого роду продовженням цієї теми є наступний текст під назвою «Оцінка ситуації в Західнопоморському воєводстві з точки зору інтеграційної політики» – з посиланням на представлені результати. Напрошується висновок, що в Західнопоморському воєводстві ми дотепер мали справу з політикою guestworkers (яка є стратегією виключення). Також були наведені пропозиції експертів щодо того, як слід діяти, щоб рухатися в напрямку інклюзії та ефективної інтеграції.

Останній аналіз, опублікований в бюлетені, стосується перспективи самих зацікавлених сторін, тобто іноземців, а також суб’єктів, що їх підтримують. У ньому наводяться висловлювання мігрантів, які пов’язали свою долю з Щецином, і вони діляться своїми думками про переваги і недоліки життя в цьому місті. Текст також містить заяви представників організацій, що працюють з мігрантами в цій області (Caritas Polska, Refugees Szczecin), які розповідають про свою діяльність, а також визначають найбільш важливі проблеми в місцевій інтеграції мігрантів.

Повну версію 2-го номера Бюлетеня можна знайти у вкладці «Завантаження».

Запрошуємо до прочитання!